lørdag den 31. maj 2014

”When someone shows you who they are, believe them!” Maya AngelouIkke mange ved det, men i mine yngre år læste jeg på universitetet og har en BA i fransk og supplerings fag i Amerikanske studier. Som en del af mit suppleringsfag læste jeg et semester på et college i Louisiana, hvor jeg fordybede mig i kvindelige sydstatsforfattere. Faktisk gik jeg nogle år forinden direkte videre fra folkeskolen til highschool i Minnesota, hvor jeg et helt år også havde beskæftiget mig med bl.a. amerikansk litteratur. Min stue er fyldt med bøger og en af mine yndlingsforfattere er Maya Angelou, som døde i forgårs.

Selvom jeg aldrig fysisk har mødt hende, så har jeg alligevel oplevelsen af at kende hende – både gennem hendes litteratur og gennem hendes offentlige udtalelser. Hendes dybe og rolige stemme fuld af kærlighed kan jeg genkalde mig, selv om hun nu er død og jeg ved, at hun altid vil være med mig som en særlig stemme af visdom i mit indre. På en måde er det sådan, vi kan tillade, de døde at leve videre.

Titlen på dette blog-indlæg " when someone shows you who they are, believe them!" har hjulpet mig mange gange gennem livet til enten at sige ja eller nej i vigtige situationer. Nogle gange har jeg været nødt til at lære (på den hårde måde), at nogle mennesker faktisk ikke har gjort sig fortjent til at blive ved med at være tæt på mig. Hvor jeg længe ikke lyttede efter, hvad deres bekendtskab lærte mig om dem. Andre gange har jeg – på trods af hvad andre eller de selv måtte mene – holdt fast i min indre fornemmelse af ressource hos et menneske, som altid har holdt stik. Med tiden har jeg udviklet en evne til netop at lede efter essensen hos de mennesker, jeg møder og det skyldes blandt andet Mayas visdom.

Det sidste klip, jeg har set med hende, er fra et Oprah Winfrey interview, hvor hun siger: ”When I´m centered, I´m all right. Love saves me and connects me to all”. For mig siger det citat alt!

Du kan kigge med på følgende link:                                               


Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen

 Anna Prip

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar